(Fyr)värk(eri)..

Nyåret firas allllllllllll by my sääää-äh-älf, städat, lyssnat på musik, kollat på film, käkat ägg-och-räk-macka. Är så jäkla osugen på att fota fyrverkerier men jag tar nog och prövar iaf. Gott nytt lår!

Inga löften, inget brutet!

Julafton pix..

Julafton, har fler foton i kameran, men den egentliga anledningen till de sparsmakade fotona är att min släkt inte direkt suktar efter att hamna här haha.. så jag får helt enkelt respektera det.


Fooood.

Bosse, förvirrad julhund.

Bok, triss och cash var vad jag fick, nöjd tjej!

Trött Bosse.

JUL foton..

Julfoton

Kvällen innan fick jag kolla in hunden Bosses julklappar, men det fick jag ju inte säga högt, shhh..

På självaste julaftons morgon efter frukost tog vi oss en promenix.

Ingen snö, men frostigt och fint :)


Så jävla fint.

...

Tänkte ta mig lite tid imorn, har ridigt på julefridsvågen och inte alls brytt mitt om saker som bloggen. Nu ska jag planera de närmsta dagarna och sen sova. Hoppas ni haft en fin jul. G'natt alla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

20111229
Hade en del saker för mig igår (ons). Inget speciellt, ett möte på Lernia, ett jobbigt telefonsamtal, gick lite på stan sen en tur till ikea och köpte ett sånt däringa laptop-knä-stöd or what ever och när jag kom hem tog det inte många timmar innan jag slocknade. Imorse blev det ett frisörbesök och nu är snedluggen tillbaka wiihoo.. Efter det blev det en halvt misslyckad nyårshandling på Bergvik. För övrigt har jag redigerat lite foton men behöver nog lite mer tid på mig innan det kommer ett nytt och fräscht inlägg. Ikväll ska jag fan läsa ut den där skitboken jag av någon konstig anledning köpte, så att jag kan börja läsa några nya, längtar ihjäl mig.

Merry x-mas..


Go lul..

Befinner mig just nu i Torsby och det är alltså här jag kommer fira jul med ena delen av släkten. Är så jäkla trött då jag bara sovit ca 4 timmar, stressat och inte ätit idag, tills för några timmar sen.. och nu börjar ögonen svida, så snart är det jag som kilar ner till källaren för att snutta kudde. Natti natti!

Ritual Union..

Wäääh.. Nu är Musikhjälpen slut, eller ja, det var för tre dar sedan, men skit samma. Det bästa med musikhjälpen förutom det självklara, underhållningen, att ge och att det gagnar en utsatt grupp, är att man får känna julglädjen i en perfekt dos. Men sen är det även ett personligt nöje att skriva upp ny bra musik :)

Jag har visserligen hört Little Dragon förut och gillar dem, men jag är dålig på att ha koll på nytt material som banden jag gillar ger ut, då missar man mycket tyvärr. Urban Cone - Freak gillades också!


Urban Cone - Freak

Little Dragon - Ritual Union. Älskar den här låten i komination med den videon, perfektion!

Nostalgi..


1990

...

Första och sista julklappen inköpt idag, papper inlämnade på arbetsförmedlingen. Sen stack jag för att handla, när jag var klar på ica och var påväg hem, uhh.. mår dåligt bara jag tänker på det. Mitt i gatan stod två tanter, den ene med en rullator, plötsligt föll hon bara ihop. Strax innan hon föll ihop tills när hon väl gjorde det var väldigt jobbigt att "deala" med, hann tänka 'ska jag hjälpa, nja, det går säkert bra, hon kanske bara behöver hjälp med att ta sig upp på trottoaren. Får se när jag kommit dit'. Men ja som sagt, då föll hon ihop och låg på rygg nästan mitt i gatan, jag kastade mina påsar och sprang dit. Hon var vid medvetande och kontaktbar men hade ingen kraft i sig. Frågade lite standardfrågor.

Då kom en till kvinna, tillsammans försökte vi tre få upp henne, det gick rätt dåligt då tanten var rätt tung (i och med att hon var kraftlös) och hade ont i ryggen. Jag tänkte att det kanske var bäst att låta henne ligga kvar och ringa någon men i och med de andra två börjat få upp henne var det svårt att bara avbryta så jag försökte helt enkelt stötta hennes rygg så mkt det bara gick. Precis när vi fått upp henne på benen kom en man och kvinna förbi i en bil och skjutsade henne hem, tack o lov.

Rullatorn fick inte plats i bilen, eftersom vi inte var så långt ifrån där hon bodde så promenerade tanten (som först var på plats) dit med rullatorn. Följde med henne en bit, på vägen berättade hon att tanten inte sett kry ut och därför stannat och frågat hur det var. Hon berättade även att tanten hade tagit sig ut på egen hand och inte velat "besvära" hemtjänsten. Synd att folk ska behöva känna så, speciellt med tanke på att hon då riskerar att råka riktigt illa ut och därmed göra sig till ännu mer "besvär" helt i onödan och dessutom må ännu sämre. Inte riktigt värt va?!

Nu blir det mer Musikhjälpen, dygnet runt, sitter jag inte vid tv:n så sitter jag definitivt vid datorn och kollar via svtplay. Livet känns rätt sweet ibland.

Ursäkta det röriga inlägget, så kan det gå om man inte har namn, funderade en stund på att skriva tant 1 och tant 2, men det kändes bara fel, haha.. Fast jag kanske skulle skrivit dam/erna? Äsch, orka! Hihi..

Musikhjälpen..

Fick höra en massa fina och stärkande saker igår, som gjorde att en hel del press och oro försvann. Julkänslan börjar lite smått infinna sig. Förövrigt så kollar/lyssnar jag på Musikhjälpen nästan dygnet runt, precis som tidigare år. Har gett Saman en kram att dela med sig av för 10 spänn och önskat en låt, The Appleseed Cast - Hanging Marionette för 50 spänn. Kanske blir det 50 spänn till vid ett senare tillfälle, vi får se. Här kan ni kolla och här har ni donations info.

Klart att man ska önska sin favorit låt :)

The Appleseed Cast - Hanging Marionette

I brist på annat..

Mobilbilder..

Uppdaterade nyckelringen, One up!

Blå pannkakor, smeten såg inte så aptitretande ut, men vackra blev dem tillslut och goooda!

Rent inne på Maxi.

What a wonderful world..


Begrunda..

I dag gick en stor man bort, säkerligen för att sprida en massa glädje på nya höjder. Jag har aldrig träffat Bertil, Isoboos pappa, men på något sätt känns det som att jag har det. Bisarr känsla. Det beror förmodligen på att jag aldrig har träffat någon som pratar så varmt och innerligt om sin pappa tidigare. Faktiskt, det slog mig idag, aldrig har jag hört någon tala så mkt om sin pappa över huvudtaget.

Så för att kunna njuta av julmarknaden var jag tvungen att släppa alla tankar och bara fokusera på kameran, Caroline, Meline och alla vackra ljus. Lite svårt var det dock att känna julkänsla när det blåste och regnade lite jämt och ständigt. Snööööhetsen finns hos mig hela tiden, den släpper mig inte. Men det var vackert iaf, jag fick träffa "tomten", matade Meline, första gången jag matade ett barn. Det går framåt vill jag lova <3

Ikväll blir det bara till att redigera de nytagna fotona, titta på veronica mars säsong 3 och begrunda saker och ting. Imorn blir det pannkakor.

bjäbb, bjäbb..

Saken är inte den att jag har mkt att göra, men det känns så, just för att de få saker jag måste/bör göra skapar en hel del frågor och oro. Som antingen konsumerar all tankeverksamhet... eller att jag helt enkelt stänger av hjärnan för att jag inte orkar bry mig. Hur kan (positiva) inlägg då skapas. Julen oroar också självklart, inget gigantiskt problem, mest små detaljer och att julen inte kommer att se ut som den tidigare gjort. Kanske är det bäst då, kanske inte. Vem vet.

Ledsen, jag vill inte klaga för mkt, det är ju knappast en bra idé att göra någon orolig, jag har det ju rätt schysst egentligen, saker och ting är ju bara osäkert. Om man ändå kunde få skrika av sig lite. Hade varit sweet! I helgen blir det julmarknad förresten, rätt fint att det hålls på Mariebergsskogen, hoppas julkänslan infinner sig trots snöbrist :( Caroline och Meline-häng blir det dessutom, ingen övernattning dock. Mannen i huset är nämligen hemma då (inte min, deras), inte lämpligaste stunden att sova över. Jäkla rövhatt :P Haha..

Hur som helst så blir det pannkakor i helgen, kände mig illa tvungen då jag köpte färdig smet för ca en vecka sen och det smakade väl ok. Men det slår fan inte egengjorda! Är det något pannkaks-recept som har funkat exeptionellt väl för någon av er så kan ni ju ge mig receptet/skicka länken.

---------------------------------------------------------------------
Skickar lite varma och hjärtliga vibbar upp till dalarna <3

RSS 2.0