Oooh..

Ahahaha.. Så skum jag ser ut. Any who, mitt hår fick sig en omgång av Doves nya balsam/inpackning igår, vilket behövdes :O


Tv-serier..

I helgen har jag städat, gjort brors pastasallad och tittat på 2 tv-serier på datorn, The Killing och Spung 2.0. Jag var så rysligt trött på att missa The Killing om och om igen, så jag tankade ner skiten och ja det nu vet jag vem mördaren är, men inga spoilers här inte! Dock fattade jag väldigt snabbt vem mördaren var, kändes ganska typiskt faktiskt!

Tre till reflektioner, det regnade heeela tiden, vilket var rätt stämningsfullt, Joel Kinnaman.. Jag har så svårt att greppa hans karaktär, formodligen är det känslan av 'en katt bland hermeliner' som jag inte kan skaka av mig. Sist men definitivt inte minst, allt eftersom så dyker Twin Peaks tankar upp i mitt huvud, vilket jag inte vill, för Twin Peaks är 500 miljoner gånger bättre, smartare, intressantare, konstigare, härligare. Jag googlade nyss The+Killing+Twin+Peaks och ja visst, jag är inte den enda som kopplat dem samman, läs här. Any who, gillar du The Killing tycker jag du ska kolla in Twin Peaks.

Spung, är en svensk ungdomsserie i sann 90-tals anda(dock inspelat i början av 2000-talet)! Spung handlar om kärlek, sex, drömmar, ångest, relationer, bråk, fest, musik, studenten, det vanliga egentligen. Men det fina med den här serien är att allt är känns äkta och tätt inpå, det genuina kompis-hatet/kärleken och alla pretentioner man har som ung. Seriens karaktärer, Ana-Maria, Pelle, Petra, Kim och Melas.. Vad ska man säga? Dem är så lika på vissa sätt men alla har karaktärsdrag som är så där extrema och gör dem till enskilda människor och inte enbart en grupp. Att se dem alla försöka bli till freds med sig själva och hantera varandra, att överleva som grupp, när det är så lätt att glida ifrån varandra. En viktig komponent i den här serien är musiken, som ständigt är närvarande och dem använder den hämningslöst! Vilket också har gjort att serien nästan är omöjlig att ge ut på dvd då det inte finns musikrättigheter. Serien finns dock att ladda ner, så gör det! Om serien låter det minsta intressant!

Hmm..

Det fanns visst mindre att välja på än jag trodde i kameran, men det ska jag allt ändra på! :)


Himlen har sett helt sjukt vacker ut den här sommaren, något överdriven i redigeringen, men färgsprakande har himlen verkligen varit!


Det tredje riket..

På måndag åker jag till Vara, sedan åker vi vidare till Malmö, två nätter. Jag vet att jag kan bli lite pms-ig med min mamma och min bror. Så med den insikten så föreslog jag att vi skulle göra något annat än att gå på stan också, för det är på stan som det känns mest, frustrationen. Vi har en tendens att vilja en massa, men i slutändan blir saker och ting inte av och då blir det fruktansvärt enformigt, tv, fika, stan, tv, mat, tv, på ett ungefär. Hur roligt är det?

Jag älskar skåne och Malmö, dess natur, skåne ÄR trots allt sommar! Så jag valde att redan för några dar sedan ringa upp och fråga om vi skulle kunna hitta på något annat också, typ simrishamn. Dem nappade på förslaget :P Jag hoppas givetvis på bra väder, men skulle det regna så kommer jag gilla läget i alla fall!!

...

ikväll och/eller imorgon kommer ett vettigare inlägg, även en hel del foton. Måste trots allt tömma kameran innan jag jag åker bort.

...

På måndag åker jag förmodligen till Vara för att sen åka ner med mamma och Björn till Malmö :)

Chloe..

Jag såg filmen Chloe för några veckor sedan.. och igår kväll. Det finns en musiksekvens i filmen som är galet vacker, den här youtubevideon är ett hopkok gjord av någon random person eftersom den inte finns i sin helhet, låten finns och visst den är helt ok, men det är det där sista i låten som verkligen intresserar. Blev frustrerad av bara helvete när jag hittade låten på Spotify men upptäckte att just den biten inte fanns med. Blev förvånad att veta att det är Amanda Seyfrieds röst. Spöklikt vackert.. Ja, det var trots allt största anledningen till att jag ville hitta den. Raised by swans som gjort låten i vilket falls om helst, fulaste bandnamnet jag hört på länge!


Never gonna break, never gonna break..

Kan inte sluta lyssna på Bon Ivers nya skiva, ibland är det så jäkla skönt att upptäcka eller som i mitt fall uppskatta en omtyckt artist/grupp ett tag efter att hysterin lagt sig något. Dem här låtarna har jag lyssnat på om och om igen i några veckor, jag skaffade trots allt Spotify Premium i första hand så jag kunde få lyssna hans nya hur mkt och när jag ville, som helst.


Bon Iver - Minnesota, WI

Bon Iver - Beth/Rest

inte glad, nöjd..

Förra veckan.
Jag var inte så glad, mest nöjd egentligen. Fin utväxt va?! :P
Sundstatjärn.

Min skor är liiite väl stora, berodde på att, i all hast innan tåget förra året behövde jag ett par sandaler som inte var allt för jävla fula, dessutom var det slutet på sommaren så urvalet var rätt lågt. Hah!

Oh so young..

För drygt en vecka sedan hittade jag en död måsunge under en bil, tragiskt att ett så ungt liv spillts, å andra sidan, en mindre mås som skriker utanför fönstret! Yay!Dagen efter när bilen var borta tog jag mig en närmre titt, det var blodigare än det ser ut.

Gör om gör rätt..

Angående förra inlägget, jo jag vet att jag tog i, men va fan, jag var arg, det är jag fortfarande. Men mest är jag väl bara besviken.. och medveten om att jag skulle kunnat göra detta hundra, om inte tusen gånger bättre. Servicetänket är viktigt för mig, av den anledningen att jag är medveten vad som är essentiellt, alla verkar inte göra det och bryr sig säkert inte om det heller, jag spyr på det förhållningssättet.

Jag är en person som vet att livet inte är rättvist, men det är åt helvete om man inte försöker! Sen, att bjuda på sig själv är en fin sak, om man inte medvetet gör det fult och fult blir i stort sätt aldrig roligt om det inte är omedvetet. Imorn borde jag inte vara arg längre, men man vet ju aldrig. Så var vaksam med mig.

Nu ska jag titta vidare på La vie en Rose, filmen om Edith Piaf, av den enkla anledningen att hon gjorde storartad musik.

Jävla smutsskallar..

Är ledsen för det dåliga flödet, att blogga är inget jag intresserar mig för just nu, det kommer säkert tillbaka igen, men just nu känns det som jag "dry hump"-ar bloggen, vilket inte är mysigt alls. Men en kortfattad uppdatering kan jag ju ge, i tisdags började det med ett besök på arbetsförmedlingen, sen blev det storhandling på Willys. Klockan 11 mötte jag upp Isaboo för nattbio, Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 i 3D. En del häxor (inte nödvändigtvis utklädda haha..) fanns i publiken. Bella och jag beslöt att vara oss själv, dryga, egensinniga men totalt fabulösa. Nä, jag hade svårt att komma in i filmen, dels på grund av 3Dglasögonen och dels på grund av dessa vidriga människor i publiken. Av mig får filmen 3,5/5 poäng, men jag måste nog se den här hemma innan jag slår fast min bedömning.

Det som verkligen fick mig att bli rosenrasande var SF här i Karlstad, deras sätt att förstöra stämningen genom att göra det hela till en fars, att komma in med en ful häxhatt, ful sladdrig cape, sopborste mellan benen och inlines (som hon knappt kunde stå på). Med en svagsint och töntig röst berättade hon hur mkt problem dem haft och att det skulle delas ut speciella 3D glasögon. Jag hade redan sett de glasögonen hon pratade om på Elsa Billgrens blogg dagen innan och jag ville faktiskt ha ett par, jag hoppades dock att alla skulle få ett par eller att man kunde köpa ett par relativt billigt. Så var det givetvis inte, det slutade med att i stort sätt bara den nedre, vänstra halvan av publiken fick. Blev så jävla upprörd, ska jag gå utan hade det varit lättare att ta om det till exempel hade lottats ut så HELA salongen hade haft en chans, bara för att den där jävla smutsskallen inte hade muskelkraft att nå ut till hela salongen. Jag minns inte exakt vad hon sa men något i stil med 'nu har inte ni längst bak fått nån chans, så jag lägger en påse här framme, den som först får tag på den vinner den' sicket jävla hån. Men skjuts hem fick jag i alla fall, hade fått gå hem tre på natten annars :S

Fôtter..


f/w..

Gaah jag går in hit till bloggen lite då och då, men kan inte förmå mig att skriva något, jag får återkomma. Fast å andra sidan kan jag väl slänga ur mig nåt random när jag ändå har kommit så här långt..

Jag vet att det låter puckat, men jag blev otroligt sugen på höst/vinter när jag fick se de här två. Sjunger julsånger gör jag också :SNej betyder nej..

Nu när jag taggar en massa foton på flickr, kom jag på då när jag skulle tagga detta fotot. Hmm.. vad heter rapps på engelska?! 'Oj, jaha, heter det så?! Jag vet inte om jag vill tagga den här bilden längre' :S Haha.. Rapps heter alltså rape på engelska och det är inte direkt mysigt. Men va fan, det heter vad heter, vad ska man göra.


(klicka på bilden för att se i större format)

RSS 2.0