Bullshit..

Jag blev extremt skadeglad när jag fick se den här artikeln. Vet inte riktigt varför, eller jo det gör jag.. När folk inte läser på ordentligt kan jag inte hjälpa att tycka rätt åt personen ifråga.

Mineralsmink i.d Bare Minerals som jag använder betyder så otroligt mkt för mig. Det är en foundation jag förmodligen kommen använda livet ut eftersom det håller vad det lovar. Därför betyder det mkt. Så när folk använder mineralsmink från t.ex LOreal så irriterar det mig, för det finns ingen anledning att använda det, det är sämre än vanlig flytande foundation och samtidigt har den inga fördelar av vad mineralsmink egentligen ska ha eftersom den innehåller en massa skit, kolla innehållsförteckningen liksom. En hel radda med skit.

i.d är visserligen dyrare, men det räcker länge och det är garanterad kvalité och har bara de få och nödvändigaste ingredienserna som krävs.


Enligt wikipedia:

Mineralsmink är smink gjort av endast mineraler. De vanligaste mineralerna som används är titandioxid, zinkoxid, mica, bornitrid, vismutoxidklorid och olika järnoxider.

Mineralsmink fungerar även som ett solskydd eftersom mineralerna titandioxid och zinkoxid ingår. Det fungerar även för personer med känslig hy, då den inte innehåller kemikalier som irriterar. Många med acne och andra hudirritationer får bättre hy av mineralsmink. Mineralsmink finns som foundation, rouge, ögonskuggor med mera.

Mineralfoundation appliceras med en speciell borste som kallas kabukiborste. Lite puder skakas ut i burkens lock och arbetas in i borsten. Med cirklande rörelser jobbar man sedan in pudret i ansiktet. Resultatet blir naturligt, samtidigt som det täcker som en vanlig flytande foundation.

Vismut som finns i en del mineralsmink kan irritera speciellt vid värme, och vismutoxidklorid kan ge reaktioner som klåda och rodnad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0